Wado Ryu Karate Do

Het Wado Ryu Karate is ontstaan uit het Okinawa Karate Jutsu, Okinawa Karate Jutsu is in Japan geïntroduceerd in 1920, door Gishin Funakoshi.

 

Hironori Otsuka, een grootmeester in de Shindo Yoshin Ryu Ju Jutsu Kempo was aanwezig bij deze introductie en besloot les te gaan nemen bij Funakoshi. Na een aantal jaren de assistent te zijn geweest van meester Funakoshi besloot Otsuka zijn eigen Karate stijl in combinatie met de Shindo Yoshin Ryu Ju Jutsu Kempo te gaan ontwikkelen. Hieruit is het Wado Ryu Karate Do ontstaan.

 

Het is een Japanse karate stijl met achtergronden vanuit de oude Japanse krijgskunsten en streeft naar volledige harmonie tussen lichaam en geest (inner peace). De stijl maakt voor het grootste gedeelte gebruik van de kracht en energie van de tegenstander, de invloed van het Shindo Yoshin Ryu Ju Jutsu Kempo zien we terug in de beweeg principes bij het klemmen, het controleren van de tegenstander en bij de werptechnieken.

 

Gezien de populariteit van deze krijgskunst en het filosofische karakter is het voor velen (kinderen, jeugd en volwassenen) inmiddels een ‘Way of Life’ geworden.