Organisatie SWKN

SWKN

De Stichting Wado Kai Nederland (SWKN) is een stichting die in 2014 notarieel is opgericht. Zij is een organisatie die het mogelijk maakt om Wado beoefenaars en haar sportscholen binnen één stijlplatform te verenigen. Op deze website vindt u een actueel overzicht van onze organisatie en al haar activiteiten kunt u volgen op de Facebook pagina van de SWKN.

Missie

De SWKN stelt zich vanuit ideologisch, sportief en maatschappelijk perspectief het volgende blijvend ten doel:
  • De Stichting Wado Kai Nederland (SWKN) bewaart en promoot primair het Wado Karate Do via haar leraren, leerlingen, sportscholen, clubs, verenigingen, donateurs, stages, trainingen, cursussen, opleidingen, competities, voorlichting, evenementen, publicaties en (internationale) toernooien.
  •  Het verspreiden en (mede) verzorgen van een verantwoorde beoefening van het Wado Kai Karate Do.
  • Zij richt zich op wat beoefenaars binnen de technische Wado stromingen van Wado Ryu Otsuka, Wado Ryu Suzuki of Wado Kai verbindt en niet op wat hen scheidt, zij streeft naar eenheid vanuit groot respect voor verscheidenheid binnen het gedachtegoed van professor Hironori Otsuka.

Ruimte voor eigen identiteit

De SWKN volgt primair de laatste richtlijnen van de Wado Kai (FWE) en biedt tevens ruimte voor behoud van de eigen Wado koers (Wado Ryu Otsuka, Wado Ryu Suzuki of
Wado Kai) die sportscholen en/of leraren kunnen kenmerken door gevolgde scholing bij verschillende Japanse en Nederlandse leraren.  Aansluitingen zijn altijd bespreekbaar en gaan in overleg met het bestuur en/of de technisch directeur.

Kennis, scholing, wedstrijden, training en verdieping

 De SWKN heeft diverse grootmeesters, examinatoren en hoog gegradueerde Wado leraren weten samen te brengen die zich constant (bij-)scholen en staan voor kwaliteit. Zij zijn graag bereid om hun jarenlange opgebouwde kennis en vaardigheden met u te delen.
De Stichting Wado Kai Nederland biedt kansen en ontwikkelingsmogelijkheden voor zowel ambitieuze Dan- als Kyugraadhouders door middel van diverse verdiepingsstages, cursussen, opleidingen, wedstrijden, internationale toernooien, Danexamen- en selectietrainingen.
In de districten Noord, Zuid en West worden op regelmatige basis Danexamen- en selectietrainingen georganiseerd. Trainingsdata en tijden per regio staan vermeld bij de evenementen op de SWKN Facebook pagina. Nationale selecties en officiële afvaardigingen richting internationale toernooien van de FWE verlopen via de centrale selectietrainingen van de SWKN. Voor deelname kunt u contact opnemen met de technisch directeur.

Andere bonden

De SWKN is als enige organisatie binnen Nederland aangesloten bij de Federation of Wado Kai Europe (FWE). Samenwerking met andere Wado Karate organisaties, associaties of stromingen en uitwisseling van kennis en ervaring worden door de SWKN aangemoedigd. Het organiseren (onder auspiciën) van kampioenschappen, toernooien, stages of uitwisseling van Wado leraren voor trainingen om eens kennis te maken met andere Wado stijlgerelateerde leraren is één van de zaken die hieruit voort zou kunnen komen. Een mogelijke samenwerkingsvorm wordt altijd in nader overleg overeengekomen. De eigen Wado identiteit en exameneisen kunnen bijvoorbeeld worden behouden. “The Way of Harmony” wordt hierbij nadrukkelijk toegepast.

Niet aangesloten bij een sportschool?

Wanneer u niet lid bent van een sportschool en toch een paar keer per jaar wilt trainen, dan verzoeken wij u contact te zoeken met één van de SWKN aangesloten sportscholen om daar lid te worden. U bent bij al onze aangesloten scholen altijd van harte welkom om uw kennis aan te (blijven) scherpen.

Reageren is niet mogelijk